4-1-2016 Muzikale nieuwjaarswens – Flashmob

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, DE KOM en Bibliotheek ‘De Tweede Verdieping’, werd dit jaar onverwacht opgeluisterd met muziek. Met een feestelijke uitvoering van Beethovens ‘Ode an die Freude’, bracht het NAS samen met het Nieuwegeins Kamerkoor een ode aan de Nieuwegeinse gemeenschap.

De geanimeerde receptie werd gestart met de warme klanken van twee bassen. Dit was het startsein voor een verrassingsoptreden waarbij uit alle hoeken en gaten musici verschenen om de bassisten te versterken bij het vertolken van het Europese volkslied ‘Ode an die Freude’. De muzikale nieuwjaarsgroet bereikte zijn hoogtepunt samen met het koor in een juichend ‘Alle Menschen werden Brüder’, waarna musici en zangers weer oplosten in het publiek.

Aan de voorbereiding van de flashmob werkte onder andere mee Mieke van Dam: ex-muzikant van het NAS en tevens student aan de HKU. Samen met andere studenten bewerkte zij de partituur. Het samenwerkingsproces tussen verschillende partijen gaf veel energie en werkte zeer aanstekelijk.

Geef een antwoord