4-5-2010: Requiem

3 & 4 mei 2010 Requiem: Karl Jenkins; The Armed Man, a Mass for Peace

Op maandag 3 mei (20.00 uur) en dinsdag 4 mei (20.45 uur) geeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) samen met het Requiem-projectkoor een concert in het kader van de herdenking van oorlogsslachtoffers. Beide concerten staan onder leiding van Hans de Munnik en vinden plaats in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein-Noord. (De Barbarakerk is door restauratiewerkzaamheden dit jaar niet beschikbaar.) Het projectkoor bestaat uit meer dan 120 stemmen; het orkest telt ongeveer 50 muzikanten. In deze grootse bezetting wordt het indrukwekkende werk The Armed Man, a Mass for Peace van Karl Jenkins ten gehore gebracht. De uitvoering van The Armed Man past goed in de Requiem-traditie van het NAS en het projectkoor rond de jaarlijkse 4 mei-herdenking.

Evenals vorig jaar treden als solisten op: Anke van der Kooij (sopraan), Marianne Koopman (alt), Joost van Velzen (tenor) en Maurits Draijer (bas-bariton). De Mohammedaanse oproep tot gebed wordt gezongen door imam Alfred Abdoelrazak.

Op 3 mei begint het concert om 20.00 uur; om kwart over zeven gaan de deuren open voor het publiek. Op 4 mei begint het concert om 20.45 uur, in aansluiting op de herdenkingsbijeenkomsten van het Nieuwegeinse 4 mei comité in de Nicolaaskerk (19.00 uur) en bij het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg (20.00 uur). De toegang is op beide avonden vrij.

Naast het requiem werd nog gespeeld:

  • Edward Elgar – Nimrod  (uit Enigma Variaties opus 36)
  • César Franck – Allegretto (uit: Symphonie in d-moll – tweede deel)

Geef een antwoord