3 en 4 mei 2015: Herdenkingsconcerten

Op zondag 3 mei en maandag 4 mei 2015 heeft het NAS samen met het NAS projectkoor twee inmiddels traditionele Requiemconcerten verzorgd in de Barbarakerk te Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk). De opening werd gevormd door een fraai uitgevoerde en verstillende Cantilene van J. Rheinberger (Op 148, no 2) met Caralita Vincenten op het orgel.  Daarna volgde Nimrod uit de Enigma Variations van Edward Elgar (1857-1934) en deel 2 van de 4e symfonie van Brahms door het orkest.

Het zangkwartet ‘Pulse ensemble‘ vertolkte Mendelssohn’s Beati Mortui. De jonge zangers maakten daarmee veel indruk.

  • alt- Daan van der Schaft (1995)
  • tenor- Stijn Claerhoudt (1995)
  • bas- Willem Peek (1998)
  • bas- Ernesto Schuddeboom (1998)

Bij het Requiem kreeg het Pulse ensemble versterking van sopraan Marijke Mulder (1991). Zij is actief als violiste en als zangeres.

Pulse

Kol Nidrei van Max Bruch werd gespeeld door orkest met een intense vertolking door aanvoerder en cello-soliste Meike Jongejan. Aansluitend klonk de Cantique de Jean Racine van Garbiel Fauré, prachtig gezongen door het projectkoor.

Het Requiem was dit jaar van Charles Gounod (1818-1893) voor koor en orkest.
De Franse componist Gounod heeft een talent voor het creëren van stemmingsvolle muziek, gedragen door een overvloed aan mooie, harmonieuze en zingbare melodieën. De liturgische muziek is ingebed in een romantisch laagje en gepaste religiositeit. Traditiegetrouw was bij beide concerten een grote opkomst.

Foto’s op Facebook

Geef een antwoord