4-5-2011: Requiem van Johannes Brahms

3 & 4 mei Requiem van Johannes Brahms in de Barbarakerk te Nieuwegein

Op dinsdag 3 en woensdag 4 mei bracht het NAS samen met het projectkoor in de Barbarakerk in Vreeswijk (Nieuwegein-Zuid) opnieuw een Requiem ten gehore; ‘Ein deutsches Requiem’ van Johannes Brahms.

Het Requiem werd uitgevoerd met twee solisten: de sopraan Heleen Meijer en de bariton Pieter Hendriks. Het projectkoor bestond uit meer dan 100 zangers en zangeressen. Het geheel stond onder leiding van dirigent Hans de Munnik.
Omdat er veel bezoekers werden verwacht, is er voor gekozen om het tweemaal uit te voeren, op 3 en 4 mei, beide keren in de Barbarakerk. Deze kerk is in het afgelopen jaar geheel gerestaureerd en wordt pas eind mei 2011 officieel heropend. Beide avonden was de kerk gevuld.

4 mei om 20.00 uur werden twee minuten stilte in acht genomen waarna het Wilhelmus werd gezongen en gespeeld.  Tijdens het voorprogramma speelde het NAS het tweede deel (Allegretto) uit de Symfonie van César Franck en, samen met Heleen Meijer, de aria “Mariettas Lied zur Laute” uit de opera “Die Tote Stadt” van Erich Wolfgang Korngold.

Geef een antwoord