29-11-2014: Lustrumconcert ‘NAS goes Latin at 30’

NAS30

Op 29 november 2014 vierde het NAS haar 30 jarig lustrum en daarbij ook het heuglijke feit dat het orkest alweer 25 jaar onder de bezielende leiding staat van dirigent Hans de Munnik. De dag begon met een reünie waarbij bij herinneringen werden opgehaald, foto’s uit de oude doos tevoorschijn kwamen en gelegenheid was voor bijpraten. Er werd muziek gespeeld in duo’s en verschillende kwartet ensembles.

Om 20.00 begon een daverend concert voor een zo goed als uitverkochte grote zaal in de KOM te Nieuwegein. Het programma bestond uit bruisende, ontroerende, uitbundige Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek met werken van o.a. De Falla, Albeniz, Marquez en Piazolla. Niemand minder dan Carel Kraayenhof verleende zijn medewerking aan dit veelzijdige concert. Tijdens een aantal nummers werd de Argentijnse tango gedanst door Yerpun & Mira,  dansers, docenten en performers bij Dans Tango (www.DansTango.com).  Met het slotnummer speelden oud-NASsers mee en zo vormden we met elkaar een mooi, groot lustrumorkest!

yerpunflavia

Na afloop verraste burgemeester Backhuijs dirigent Hans de Munnik met een koninklijke onderscheiding.  In de foyer zong concertmeester Roland Heijligers hem toe voor zijn 25 jaren met een parodie op het lied van Toon Hermans “24 rozen”.

Geef een antwoord