26-12-2008: Kerstconcert

Op vrijdagmiddag 26 december gaf het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) samen met het Domstad Jeugdorkest (DJO) een feestelijk kerstconcert in Theater De Kom te Nieuwegein. Deze jaarlijkse traditie wordt nu al 24 jaar voortgezet. Inge van Soelen trad als fluitsoliste voor het voetlicht. Het concert was bedoeld voor de hele familie.

Domstad Jeugdorkest
Voor de pauze speelde het Domstad Junior Orkest uit Utrecht onder leiding van dirigent Gerard Poot. Zij speelden onder meer de ouverture van Dichter und Bauer van F. von Suppé, de Egmont Ouverture van L. van Beethoven en een gedeelte uit de 40e Symfonie van W.A. Mozart. Verder werd het beroemde Kerstverhaal van Charles Dickens verteld met muziek van K.D. von Dittersdorf. De leden van het DJO zijn 10 tot 16 jaar oud en spelen vol overgave en enthousiasme. Zij speelden ook vorig jaar met veel succes tijdens het kerstconcert. Een hoogtepunt was toen dat de haren van dirigent Gerard Poot tijdens het spelen van de Barbier van Sevilla werden geknipt en het jeugdorkest gewoon doorspeelde. Welke verrassing er dit jaar op het podium zal plaatsvinden wordt niet vooraf bekend gemaakt.

Na de pauze speelde het NAS onder leiding van dirigent Hans de Munnik. De fluitiste Inge van Soelen trad als soliste op bij de uitvoering van het eerste deel uit het concert voor fluit en orkest van Mozart. Inge woont sinds kort in Nieuwegein en speelt al enkele jaren bij het NAS. Op achtjarige leeftijd is ze al met de dwarsfluit begonnen en zij was onder meer lid van het Jeugdorkest Nieuwegein (’t Jong), de gospelgroep Reflection en Amicitia uit IJsselstein. Het NAS bracht verder twee Slavische dansen van A. Dvorak, de Ouverture Gijsbreght van Aemstel van J. Verhulst en Four Norwegian Moods van I. Strawinski ten gehore. Ook werd geput uit het welbekende Kerstrepertoire met een vrolijke noot. Het concert werd feestelijk afgesloten met een gezamenlijk optreden van het DJO en het NAS.

NAS met Inge van Soelen
NAS met Inge van Soelen

Geef een antwoord